Wołowina a’la Strogonow, kolorowa sałatka, kasza pęczak

Składniki na 2 porcje: Cebula 1/3 średniej, czosnek (2 ząbki), 1 łyżeczka oliwy, chuda wołowina 140 g, pół szkl wywaru z warzyw (może być z mrożonej włoszczyzny) ew. wody, 2-3 łyżki przecieru pomidorowego, 4 pieczarki , ¼ czerwonej papryki i ¼ papryki żółtej, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 4 łyżki ugotowanej kaszy pęczak, sałatka kolorowa: kawałek ogórka świeżego, 1 ogórek kiszony, pół pomidora, ¼ papryki czerwonej i ¼ papryki zielonej, kawałek czerwonej cebuli, sól, pieprz, 1 łyżeczka oliwy. Przygotowanie: Pokrojoną cebulę razem ze zmiażdżonym czosnkiem podsmażyć na oliwie. Dodać pokrojone w kostkę mięso i smażyć … Więcej